Publikationsliste PD Dr. Jan Philipp Schuchardt
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2012
Willers, J., Schuchardt, J. P., & Hahn, A. . (2012). Die Bedeutung langkettiger mehrfach ungesättigter Fettsäuren für die kognitive Entwicklung. Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin, 12(2), 6-12.
Willers, J., Schuchardt, J. P., Witte, A. V., Wegmann, M., Tesky, V. A., Kübke, JK., Pantel, J., Hahn, A., & Flöel, A. (2012). Effects of omega-3-fatty acid or resveratrol supplementation on cognitive functions in mild cognitive impairment - study concept and preliminary results. Abstract von Kiel Food Science Symposium, Kiel, Deutschland.
Willers, J., Schuchardt, J. P., Wegmann, M., Kübke, JK., Witte, A. V., Tesky, V. A., Pantel, J., Hahn, A., & Flöel, A. (2012). Ernährungsstatus und kognitive Funktionen von Patienten mit Mild Cognitive Impairment (MCI) – Studienkonzept und vorläufige Querschnittanalyse. Abstract von 7. Kongress der Deutschen Alzheimer Gesellschaft, Hanau, Deutschland.
2011
Hahn, A., & Schuchardt, J. P. (2011). Mineralstoffe - Stoffwechsel, Funktionen und Bedarf. Behr's Verlag.
Hahn, A., & Schuchardt, J. P. . (2011). Selen - die Frage nach der optimalen Dosis. Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin, 11(1), 15-24.
Neubronner, J., Schuchardt, J. P., Kressel, G., Merkel, M., Von Schacky, C., & Hahn, A. (2011). Enhanced increase of omega-3 index in response to long-term n-3 fatty acid supplementation from triacylglycerides versus ethyl esters. European Journal of Clinical Nutrition, 65(2), 247-254. https://doi.org/10.1038/ejcn.2010.239
Schmidt, S., Schuchardt, J. P., Stahl, F., Mutz, K. O., Scheper, T., & Hahn, A. (2011). Different gene expression profiles in normo- and dyslipidemic men after fish oil supplementation: results from a randomized placebo-controlled trial. Abstract von XVII Lipid Meeting, Leipzig, Deutschland.
Schneider, I., Schuchardt, J. P., Meyer, H., & Hahn, A. (2011). Effect of gastric acid resistant coating of fish oil capsules on intestinal uptake of eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid. Journal of functional foods, 3(2), 129-133. https://doi.org/10.1016/j.jff.2011.03.001
Schuchardt, J. P., & Hahn, A. (2011). Bedeutung der Spurenelemente Chrom, Mangan und Molybdän in der Ernährung des Menschen. Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin, 11(1), 25-33.
Schuchardt, J. P., Schneider, I., Meyer, H., Neubronner, J., von Schacky, C., & Hahn, A. (2011). Incorporation of EPA and DHA into plasma phospholipids in response to different omega-3 fatty acid formulations -a comparative bioavailability study of fish oil vs. krill oil. Lipids in health and disease, 10, 7. Artikel 145. https://doi.org/10.1186/1476-511X-10-145