Publikationsliste PD Dr. Jan Philipp Schuchardt

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2012


Schuchardt, J. P., & Hahn, A. (2012). Bioverfügbarkeit langkettiger Omega-3-Fettsäuren. In C. von Schacky (Hrsg.), Omega-3-Fettsäuren und kardiovaskuläre Erkrankungen (S. 68-80). UNI-MED Verlag AG.
Schuchardt, J. P., Schmidt, S., Kressel, G., Dong, H., Hammock, B. D., Hahn, A., & Schebb, N. H. (2012). Comparison of free serum oxylipin concentrations in hyper- vs. normolipidemic men. Abstract von 4th European Workshop on Lipid Mediators, Paris, Frankreich.
Schuchardt, J. P., Witte, A. V., Wegmann, M., Tesky, V. A., Graunke, A., Kübke, JK., Pantel, J., Hahn, A., & Flöel, A. (2012). Enhancing cognitive functions in mild cognitive impairment with omega-3-fatty acid or resveratrol supplementation in combination with exercise and cognitive training - Proof of concept and mechanisms. Abstract von Congress of the International Society for the Study of Fatty Acids & Lipids , Vancouver, Kanada.
Schuchardt, J. P., Neubronner, J., Kressel, G., Merkel, M., von Schacky, C., & Hahn, A. (2012). No correlation between omega-3 index increase and triglyceride decrease in hypertriglyceridemic patients after fish oil supplementation: Results from a randomized controlled trial. Abstract von Congress of the International Society for the Study of Fatty Acids & Lipids , Vancouver, Kanada.
Schuchardt, J. P., Neubronner, J., Kressel, G., Merkel, M., von Schacky, C., & Hahn, A. (2012). North-south-disparity in omega-3-index of subjects from different cities of Germany. Abstract von Congress of the International Society for the Study of Fatty Acids & Lipids , Vancouver, Kanada.
Schuchardt, J. P., Neubronner, J., Kressel, G., Merkel, M., von Schacky, C., & Hahn, A. (2012). Regionale Differenzen im Versorgungsstatus mit langkettigen omega-3-Fettsäuren in Deutschland. Abstract von 49. Wissenschaftlicher Kongress der DGE, Bonn, Deutschland.
Willers, J., Schuchardt, J. P., & Hahn, A. . (2012). Die Bedeutung langkettiger mehrfach ungesättigter Fettsäuren für die kognitive Entwicklung. Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin, 12(2), 6-12.
Willers, J., Schuchardt, J. P., Witte, A. V., Wegmann, M., Tesky, V. A., Kübke, JK., Pantel, J., Hahn, A., & Flöel, A. (2012). Effects of omega-3-fatty acid or resveratrol supplementation on cognitive functions in mild cognitive impairment - study concept and preliminary results. Abstract von Kiel Food Science Symposium, Kiel, Deutschland.
Willers, J., Schuchardt, J. P., Wegmann, M., Kübke, JK., Witte, A. V., Tesky, V. A., Pantel, J., Hahn, A., & Flöel, A. (2012). Ernährungsstatus und kognitive Funktionen von Patienten mit Mild Cognitive Impairment (MCI) – Studienkonzept und vorläufige Querschnittanalyse. Abstract von 7. Kongress der Deutschen Alzheimer Gesellschaft, Hanau, Deutschland.

2011


Hahn, A., & Schuchardt, J. P. (2011). Mineralstoffe - Stoffwechsel, Funktionen und Bedarf. Behr's Verlag.