Publikationsliste

Lebensmitteltechnologie

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2018


Reisinger, M., Tirpanalan, Ö., Pruksasri, S., Kneifel, W., & Novalin, S. (2018). Disintegration of the agricultural by-product wheat bran under subcritical conditions. Journal of the Science of Food and Agriculture, 98(11), 4296-4303. https://doi.org/10.1002/jsfa.8952
Steiner, J., Franke, K., Kießling, M., S., F., Töpfl, S., Heinz, V., & Becker, T. (2018). Influence of hydrothermal treatment on the structural modification of spent grain specific carbohydrates and the formation of degradation products using model compounds. Carbohydrate polymers, 184, 315-322. Vorabveröffentlichung online. https://doi.org/10.1016/j.carbpol.2017.12.038

2017


Albers, D., Aganovic, K., & Franke, K. (2017). Verfahren zur Herstellung von Hydrokolloid mit erhöhtem Wasserbindevermögen. (Patent Nr. EP3254569).
Franke, K. (2017). Grundlagen der Prozessgestaltung und Modellierung. In H-D. Tscheuschner (Hrsg.), Grundzüge der Lebensmitteltechnik ( 4. neubearbeitete Auflage Aufl., S. 653-663). Behr's Verlag.
Groß, F., Procelewska, J., Bindrich, U., Benning, R., Franke, K., Heinz, V., & Delgado, A. (2017). Optisches Diagnosesystem und fuzzy-basierte Processführungam Beispiel der Teigwarentrocknung. Cereal Technology, 71(2), 96-104.
Wanzenböck, E., Apprich, S., Tirpanalan, Ö., Zitz, U., Kracher, D., Schedle, K., & Kneifel, W. (2017). Wheat bran biodegradation by edible Pleurotus fungi – A sustainable perspective for food and feed. LWT - Food Science and Technology, 86, 123-131. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2017.07.051

2016


Middendorf, D., Bindrich, U., Mischnick, P., Juadjur, A., Franke, K., & Heinz, V. (2016). Atomic Force Microscopy study on the effect of different lecithins in cocoa-butter based suspensions. Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects, 499, 60-68. https://doi.org/10.1016/j.colsurfa.2016.03.057

2015


Franke, K., Bindrich, U., & Heinz, V. (2015). Fat crystal network structures have a strong influence on properties of fat-based barrier layers. European Journal of Lipid Science and Technology, 117(11), 1792-1800. https://doi.org/10.1002/ejlt.201400576
Franke, K., & Heinz, V. (2015). Fats and oils - fat-based pastry layers and crystal network structures. Kennedy's Bakery Production, (September), 10-13.
Franke, K., & Hukelmann, B. (2015). Industrie 4.0 und die Lebensmittelherstellung - Wie passt das zusammen? Die Ernährung - Österreichische Zeitschrift für Wissenschaft, Recht, Technik und Wirtschaft, 39(03/04), 40-42.