Publikationen

Institut für Lebensmittelwissenschaft und Humanernährung

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2021


Ströhle, A., Behrendt, I., Leitzmann, C., & Hahn, A. (2021). Alternative Ernährungsformen: Charakteristika und vegetarische Kostformen. Zahnmedizin up2date, 15(05), 365-385. https://doi.org/10.1055/a-1593-4923
Ströhle, A., Behrendt, I., & Hahn, A. (2021). Alternative Ernährungsformen: Die Paleo-Ernährung – zwischen Evolutionsbiologie und Stoffwechselforschung. Zahnmedizin up2date, 15(05), 389-410. https://doi.org/10.1055/a-1593-5031
Ströhle, A., Hahn, A., & Wolters, M. (2021). Ernährung bei Gicht: Prävention und Therapie. Medizinische Monatsschrift für Pharmazeuten, 44(4), 120-132. https://www.mmp-online.de/heftarchiv/2021/04/ernaehrung-bei-gicht-praevention-und-therapie.html
Ströhle, A., Hahn, A., & Wolters, M. (2021). Gicht - Pathophysiologie und Ernährungsepidemiologie. Ernährung im Fokus, 21(02), 124-130.
Wasserfurth, P., Nebl, J., Rühling, M. R., Shammas, H., Bednarczyk, J., Koehler, K., Boßlau, T. K., Krüger, K., Hahn, A., & Das, A. M. (2021). Impact of dietary modifications on plasma sirtuins 1, 3 and 5 in older overweight individuals undergoing 12-weeks of circuit training. NUTRIENTS, 13(11), Artikel 3824. https://doi.org/10.3390/nu13113824
Wasserfurth, P., Nebl, J., Boßlau, T. K., Krüger, K., Hahn, A., & Schuchardt, J. P. (2021). Intake of Calanus finmarchicus oil for 12 weeks improves omega-3 index in healthy older subjects engaging in an exercise programme. The British journal of nutrition, 125(4), 432-439. https://doi.org/10.1017/S0007114520002809, https://doi.org/10.15488/12660
Wasserfurth-Grzybowska, P. M. (2021). Exercise- and diet-induced metabolic and physiological adaptations. [Dissertation, Gottfried Wilhelm Leibniz Universität Hannover]. Leibniz Universität Hannover. https://doi.org/10.15488/11305

2020


Aguilera, A., Tereucán, G., Ercoli, S., Cornejo, P., Rodriguez Gomez, M., Uhlmann, L., Guigas, C., Esatbeyoglu, T., & Ruiz, A. (2020). Influence of Organic and Chemical Fertilisation on Antioxidant Compounds Profiles and Activities in Fruits of Fragaria ananassa var. Camarosa. Journal of Soil Science and Plant Nutrition, 20(2), 715-724. https://doi.org/10.1007/s42729-019-00159-z
Franke, K. (2020). Automatisierte Feinzerlegung des Hinterschinkens vom Schwein mittels Roboter - Herausforderungen und Lösungsansätze. Rundschau für Fleischhygiene und Lebensmittelüberwachung, 72(12), 407-409.
Greupner, T., Schneider, I., Gellert, S., & Hahn, A. (2020). Magnesium Bioavailability and Tolerability Do Not Differ between Two Supplements with Different Release Properties. Journal of Dietary Supplements, 17(4), 454-466. https://doi.org/10.1080/19390211.2019.1629146