Publikationsliste Abteilung Hahn

Fachgebiet Ernährungsphysiologie und Humanernährung


Zeige Ergebnisse 71 - 80 von 645

2017


Schneider, I., Greupner, T., & Hahn, A. (2017). Magnesium bioavailability from mineral waters with different mineralization levels in comparison to bread and a supplement. Food & nutrition research, 61(1), [1384686]. doi.org/10.1080/16546628.2017.1384686


Schuchardt, J. P., Ostermann, A. I., Stork, L., Fritzsch, S., Kohrs, H., Greupner, T., Hahn, A., & Schebb, N. H. (2017). Effect of DHA supplementation on oxylipin levels in plasma and immune cell stimulated blood. Prostaglandins Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 121, 76-87. doi.org/10.1016/j.plefa.2017.06.007


Schuchardt, J. P., & Hahn, A. (2017). Intestinal Absorption and Factors Influencing Bioavailability of Magnesium-An Update. Current nutrition and food science, 13(4), 260-278. doi.org/10.2174/1573401313666170427162740


Ströhle, A., & Hahn, A. . (2017). Gesünder mit vegetarischer Ernährung!? - Fakten und Fiktion. Ernährung im Fokus, 17(6), 326-333.


Tesky, V. A., Köbe, T., Witte, A. V., Flöel, A., Schuchardt, J. P., Hahn, A., & Pantel, J. (2017). Feasibility and first results of a group program to increase the frequency of cognitively stimulating leisure activities in people with mild cognitive impairment (AKTIVA-MCI). Clinical interventions in aging, 12, 1459-1469. doi.org/10.2147/CIA.S139146


von Bibra, H., Ströhle, A., St. John Sutton, M. ., & Worm, N. (2017). Dietary therapy in heart failure with preserved ejection fraction and/or left ventricular diastolic dysfunction in patients with metabolic syndrome. International Journal of Cardiology, 234, 7-15. doi.org/10.1016/j.ijcard.2017.01.003


2016


Gellert, S., Ströhle, A., & Hahn, A. (2016). Einfluss der regionalen Sonnenscheindauer auf die Vitamin-D-Versorgung von Frauen in Deutschland. Abstract von 53. Wissenschaftlicher Kongress der DGE, Fulda, Deutschland.


Gellert, S., & Hahn, A. (2016). Einfluss von oralen Kontrazeptiva auf die Eisenversorgung. Geburtshilfe und Frauenheilkunde, 76(10), 164. doi.org/10.1055/s-0036-1593041


Gellert, S., Schuchardt, J. P., & Hahn, A. (2016). Higher omega-3 index and DHA status in pregnant women compared to lactating women - Results from a German nation-wide cross-sectional study. Prostaglandins Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 109(6), 22-28. doi.org/10.1016/j.plefa.2016.04.002


Gellert, S., Ströhle, A., & Hahn, A. (2016). Vitamin-D-Status von Frauen mit Kinderwunsch - Eine bundesweite Querschnittsstudie. Geburtshilfe und Frauenheilkunde, 76(10), 180.


Zeige Ergebnisse 71 - 80 von 645