Publikationsliste Abteilung Hahn

Ernährungsphysiologie und Humanernährung

Zeige Ergebnisse 81 - 90 von 708

2018


Ostermann, A. I., Greupner, T., Kutzner, L., Hartung, N. M., Hahn, A., Schuchardt, J. P., & Schebb, N. H. (2018). Intra-individual variance of the human plasma oxylipin pattern: low inter-day variability in fasting blood samples versus high variability during the day. Analytical methods, 10(40), 4935-4944. https://doi.org/10.1039/c8ay01753k, https://doi.org/10.15488/4072
Pilz, S., Obeid, R., Schwetz, V., Trummer, C., Pandis, M., Lerchbaum, E., Pieber, T. R., Obermayer-Pietsch, B., Wilhelm, M., Hahn, A., & Schön, C. (2018). Hormonal Contraceptive Use Is Associated With Higher Total but Unaltered Free 25-Hydroxyvitamin D Serum Concentrations. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, 103(6), 2385-2391. https://doi.org/10.1210/jc.2018-00336
Pilz, S., März, W., Cashman, K. D., Kiely, M. E., Whiting, S. J., Holick, M. F., Grant, W. B., Pludowski, P., Hiligsmann, M., Trummer, C., Schwetz, V., Lerchbaum, E., Pandis, M., Tomaschitz, A., Grübler, M. R., Gaksch, M., Verheyen, N., Hollis, B. W., Rejnmark, L., ... Zittermann, A. (2018). Rationale and plan for vitamin D food fortification: A review and guidance paper. Frontiers in endocrinology, 9, Artikel 373. https://doi.org/10.3389/fendo.2018.00373, https://doi.org/10.15488/3733
Pilz, S., Zittermann, A., Obeid, R., Hahn, A., Pludowski, P., Trummer, C., Lerchbaum, E., Pérez-López, F. R., Karras, S. N., & März, W. (2018). The Role of Vitamin D in Fertility and during Pregnancy and Lactation: A Review of Clinical Data. International Journal of Environmental Research and Public Health, 15(10), Artikel 2241. https://doi.org/10.3390/ijerph15102241, https://doi.org/10.15488/3893
Ströhle, A., Löser, C., Behrendt, I., Leitzmann, C., & Hahn, A. . (2018). Alternative Ernährungsformen: Allgemeine Aspekte und vegetarische Kostformen. Die Rehabilitation, 57(1), 55-70. https://doi.org/10.1055/s-0043-124048
Ströhle, A., & Hahn, A. . (2018). Calcium - Gut für die Knochen, schlecht für Herz und Gefäße? Ernährung im Fokus, 2018(01-02), 10-19.
Ströhle, A., & Hahn, A. . (2018). Kritische Mikronährstoffe bei veganer Ernährung - ein Update. Medizinische Monatsschrift fur Pharmazeuten, 41(3), 113-121.
Ströhle, A., Schuchardt, J. P., & Hahn, A. (2018). Magnesiumpräparate: (K)eine Frage der Verfügbarkeit? Medizinische Monatsschrift fur Pharmazeuten, 41(9), 363-368.
Ströhle, A., Wolters, M., & Hahn, A. (2018). Präventives Potenzial von Ballaststoffen - Ernährungsphysiologie und Epidemiologie. Aktuelle Ernährungsmedizin, 43(3), 179-200. https://doi.org/10.1055/s-0044-101812
Ströhle, A., & Hahn, A. . (2018). Vitamin D in der Schwangerschaft - Ein zweischneidiges Schwert? Ernährung im Fokus, (Online Spezial 2018). https://www.bzfe.de/fileadmin/resources/import/pdf/eifonline_vitamin_d_in_der_schwangerschaft_final.pdf