Comparative flavonoid profile of orange (Citrus sinensis) flavedo and albedo extracted by conventional and emerging techniques using UPLC-IMS-MS, chemometrics and antioxidant effects

verfasst von
Sherif M Afifi, Recep Gök, Ingo Eikenberg, Dennis Krygier, Eric Rottmann, Anne-Sophie Stübler, Kemal Aganovic, Silke Hillebrand, Tuba Esatbeyoglu
Abstract

INTRODUCTION: Citrus fruits are one of the most frequently counterfeited processed products in the world. In the juice production alone, the peels, divided into flavedo and albedo, are the main waste product. The extracts of this by-product are enriched with many bioactive substances. Newer extraction techniques generally have milder extraction conditions with simultaneous improvement of the extraction process.

Organisationseinheit(en)
Institut für Lebensmittelwissenschaft und Humanernährung
Molekulare Lebensmittelchemie und -entwicklung
Externe Organisation(en)
Symrise AG
Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik e.V.
Technische Universität Braunschweig
University of Sadat City
Typ
Artikel
Journal
Frontiers in Nutrition
Band
10
ISSN
2296-861X
Publikationsdatum
06.06.2023
Publikationsstatus
Veröffentlicht
Peer-reviewed
Ja
ASJC Scopus Sachgebiete
Lebensmittelwissenschaften, Endokrinologie, Diabetes und Stoffwechsel, Ernährung und Diätetik
Ziele für nachhaltige Entwicklung
SDG 3 – Gute Gesundheit und Wohlergehen
Elektronische Version(en)
https://doi.org/10.3389/fnut.2023.1158473 (Zugang: Offen)