Biopreservation in Flours and Bread

verfasst von
Biljana Kovacevik, Sanja Kostadinović Veličkovska, Tuba Esatbeyoglu, Aleksandar Cvetkovski, Muhammad Qamar, João Miguel Rocha
Abstract

This chapter gives an updated perspective on biopreservation methods, current applications and perspectives in flours and baking goods. The main focus includes the promotion of food safety and hygiene, food safety contaminants, preventive control, ropiness and mold spoilage as well as chemical contamination of flours and bread and related health, and bioprocesses towards quality, nutritional value, sensory attributes and shelf-life improvement.

Organisationseinheit(en)
Institut für Lebensmittelwissenschaft und Humanernährung
Molekulare Lebensmittelchemie und -entwicklung
Externe Organisation(en)
Goce Delchev University (UGD)
Bahauddin Zakariya University
Universidade Católica Portuguesa (UCP)
Universidade do Porto
Typ
Beitrag in Buch/Sammelwerk
Seiten
130-204
Anzahl der Seiten
75
Publikationsdatum
2024
Publikationsstatus
Veröffentlicht
Peer-reviewed
Ja
ASJC Scopus Sachgebiete
Ingenieurwesen (insg.), Agrar- und Biowissenschaften (insg.), Immunologie und Mikrobiologie (insg.)
Elektronische Version(en)
https://doi.org/10.1201/9781003267997-6 (Zugang: Geschlossen)