List of Publications

Nutrition Physiology and Human Nutrition


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2019


Hahn, A. (2019). Vitamine. In R. Matissek (Ed.), Lebensmittelchemie (9. ed., pp. 71-98). Springer Heidelberg.

doi.org/10.1007/978-3-662-59669-2_4

Hahn, A. (2019). Wasser. In R. Matissek (Ed.), Lebensmittelchemie (9. Auflage ed., pp. 63-69). Springer Nature.

doi.org/10.1007/978-3-662-59669-2_3

Müller, M. (2019). Gastrointestinal transit time, gut microbiota and metabolic health: modulation by dietary fibers. [Doctoral thesis, Maastricht University]. Maastricht Universität.

doi.org/10.26481/dis.20191024mm

Nebl, J., Schuchardt, J. P., Wasserfurth, P., Haufe, S., Eigendorf, J., Tegtbur, U., & Hahn, A. (2019). Characterization, dietary habits and nutritional intake of omnivorous, lacto-ovo vegetarian and vegan runners - a pilot study. BMC nutrition, 5(1), [51].

doi.org/10.1186/s40795-019-0313-8

,

doi.org/10.15488/9333

Nebl, J., Schuchardt, J. P., Ströhle, A., Wasserfurth, P., Haufe, S., Eigendorf, J., Tegtbur, U., & Hahn, A. (2019). Micronutrient Status of Recreational Runners with Vegetarian or Non-Vegetarian Dietary Patterns. NUTRIENTS, 11(5), [1146].

doi.org/10.3390/nu11051146

,

doi.org/10.15488/10456

Rathke, K-D., & Hahn, A. (2019). Kommentierung von 111.Verordnung (EG) Nr. 1924/2006 des Europäischen Parlaments und des Rates über nährwert- und gesundheitsbezogene Angaben über Lebensmittel. In K-D. Rathke, & W. Zipfel (Eds.), Lebensmittelrecht: Loseblatt-Kommentar (174. ed., Vol. I). Verlag C.H. Beck.

beck-online.beck.de

Schumann, K., Hahn, A., & Hagenmeyer, M. (2019). Undeklarierte Allergenspuren – Rückruf nach § 19 BasisV oder nicht? Zeitschrift für das gesamte Lebensmittelrecht, 46(3), 373-390.

Ströhle, A., & Hahn, A. . (2019). Die Paläodiät – zurück in die Zukunft!? Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin, 2019(2), 16-20.

www.rosenfluh.ch/media/ernaehrungsmedizin/2019/02/Die-Palaeodiaet-zurueck-in-die-Zukunft.pdf


2018


Greupner, T., Kutzner, L., Nolte, F., Kohrs, H., Hahn, A., Schebb, N. H., & Schuchardt, J. P. (2018). A high-ALA diet does not increase ΣEPA+DHA in red blood cells. Abstract from 13th Congress of the International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids, Las Vegas, United States.

Greupner, T., Kutzner, L., Nolte, F., Strangmann, A., Kohrs, H., Hahn, A., Schebb, N. H., & Schuchardt, J. P. (2018). Effects of a 12-week high-α-linolenic acid intervention on EPA and DHA concentrations in red blood cells and plasma oxylipin pattern in subjects with a low EPA and DHA status. Food & function, 9(3), 1587-1600.

doi.org/10.1039/c7fo01809f


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