Forschung
Publikationen

Publikationen am Institut


Zeige Ergebnisse 41 - 50 von 825
First 2 3 4 5 6 7 8 Last

2019


Ströhle, A., & Hahn, A. . (2019). Die Paläodiät – zurück in die Zukunft!? Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin, 2, 16-20.


Ströhle, A., & Hahn, A. . (2019). Selen – präventiv wirksam oder toxisch? Eine Dosis-Wirkungs-Beziehung unter der Lupe. Ernährung im Fokus, 1, 22-29.


Ströhle, A., Richter, M., González-Gross, M., Neuhäuser-Berthold, M., Wagner, K. H., Leschik-Bonnet, E., & Egert, S. (2019). The Revised D-A-CH-Reference Values for the Intake of Vitamin B12 : Prevention of Deficiency and Beyond. Molecular Nutrition and Food Research, 63(6), e1801178. doi.org/10.1002/mnfr.201801178


Ströhle, A., & Hahn, A. . (2019). Vegetarische Ernährung als Herz-Kreislauf-Schutz? Fakten und Fiktionen. Schweizer Zeitschrift für Ernährungsmedizin, 5, 6-10.


Wasserfurth, P., Schneider, I., Ströhle, A., Nebl, J., Bitterlich, N., & Hahn, A. (2019). Effects of mineral waters on acid–base status in healthy adults: results of a randomized tria. Food & nutrition research, 63. doi.org/10.29219/fnr.v63.3515


Yepes-Calderón, M., Sotomayor, C. G., Gomes-Neto, A. W., Gans, R. O. B., Berger, S. P., Rimbach, G., Esatbeyoglu, T., Rodrigo, R., Geleijnse , J. M., Navis, G. J., & Bakker, S. J. L. (2019). Plasma malondialdehyde and risk of new-onset diabetes after transplantation in renal transplant recipients: A prospective cohort study. Journal of Clinical Medicine. doi.org/10.3390/jcm8040453


2018


Empl, MT., Cai, H., Wang, S., Junginger, J., Kostka, T., Hewicker-Trautwein, M., Brown, K., Gescher, AJ., & Steinberg, P. (2018). Effects of a Grapevine Shoot Extract Containing Resveratrol and Resveratrol Oligomers on Intestinal Adenoma Development in Mice: In Vitro and In Vivo Studies. Molecular nutrition & food research. doi.org/10.1002/mnfr.201700450


Empl, M. T., Cai, H., Wang, S., Junginger, J., Kostka, T., Hewicker-Trautwein, M., Brown, K., Gescher, A. J., & Steinberg, P. (2018). Front cover: Effects of a Grapevine Shoot Extract Containing Resveratrol and Resveratrol Oligomers on Intestinal Adenoma Development in Mice: In Vitro and In Vivo Studies. Molecular Nutrition and Food Research. doi.org/10.1002/mnfr.201870021


Greupner, T., Kutzner, L., Nolte, F., Kohrs, H., Hahn, A., Schebb, N. H., & Schuchardt, J. P. (2018). A high-ALA diet does not increase ΣEPA+DHA in red blood cells. Abstract von 13th Congress of the International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids, Las Vegas, USA / Vereinigte Staaten.


Greupner, T., Kutzner, L., Nolte, F., Strangmann, A., Kohrs, H., Hahn, A., Schebb, N. H., & Schuchardt, J. P. (2018). Effects of a 12-week high-α-linolenic acid intervention on EPA and DHA concentrations in red blood cells and plasma oxylipin pattern in subjects with a low EPA and DHA status. Food & function, 9(3), 1587-1600. doi.org/10.1039/c7fo01809f


Zeige Ergebnisse 41 - 50 von 825
First 2 3 4 5 6 7 8 Last