Publikationsliste Abteilung Hahn

Ernährungsphysiologie und Humanernährung


Zeige Ergebnisse 41 - 50 von 645
First 2 3 4 5 6 7 8 Last

2018


Greupner, T., Kutzner, L., Nolte, F., Strangmann, A., Kohrs, H., Hahn, A., Schebb, N. H., & Schuchardt, J. P. (2018). Effects of a 12-week high-α-linolenic acid intervention on EPA and DHA concentrations in red blood cells and plasma oxylipin pattern in subjects with a low EPA and DHA status. Food & function, 9(3), 1587-1600.

doi.org/10.1039/c7fo01809f

Greupner, T., Kutzner, L., Kohrs, H., Pagenkopf, S., T, K., Hahn, A., Schebb, N. H., & Schuchardt, J. P. (2018). Effects of a high and a low dietary LA/ALA ratio on fatty acid concentrations in red blood cells. Abstract von 13th Congress of the International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids, Las Vegas, USA / Vereinigte Staaten.

Greupner, T., Kutzner, L., Pagenkopf, S., Kohrs, H., Hahn, A., Schebb, N. H., & Schuchardt, J. P. (2018). Effects of a low and a high dietary LA/ALA ratio on long-chain PUFA concentrations in red blood cells. Food & function, 9(9), 4742-4754.

doi.org/10.1039/c8fo00735g

Hahn, A. (2018). Ernährung und Arzneimittel. in H. K. Biesalski, S. C. Bischoff, M. Pirlich, & A. Weimann (Hrsg.), Ernährungsmedizin (5. Auflage Aufl., S. 588-601). Thieme.

Hahn, A., Ströhle, A., & Biesalski, H. K. (2018). Mikronährstoffsupplemente. in H. K. Biesalski, S. C. Bischoff, M. Pirlich, & A. Weimann (Hrsg.), Ernährungsmedizin (5. Auflage Aufl., S. 562-568). Thieme.

Ostermann, A. I., Greupner, T., Kutzner, L., Hartung, N. M., Hahn, A., Schuchardt, J. P., & Schebb, N. H. (2018). Intra-individual variance of the human plasma oxylipin pattern: Low inter-day variability in fasting blood samples versus high variability during the day. Analytical methods, 10(40), 4935-4944.

doi.org/10.1039/c8ay01753k

Pilz, S., Obeid, R., Schwetz, V., Trummer, C., Pandis, M., Lerchbaum, E., Pieber, T. R., Obermayer-Pietsch, B., Wilhelm, M., Hahn, A., & Schön, C. (2018). Hormonal Contraceptive Use Is Associated With Higher Total but Unaltered Free 25-Hydroxyvitamin D Serum Concentrations. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, 103(6), 2385-2391.

doi.org/10.1210/jc.2018-00336

Pilz, S., März, W., Cashman, K. D., Kiely, M. E., Whiting, S. J., Holick, M. F., Grant, W. B., Pludowski, P., Hiligsmann, M., Trummer, C., Schwetz, V., Lerchbaum, E., Pandis, M., Tomaschitz, A., Grübler, M. R., Gaksch, M., Verheyen, N., Hollis, B. W., Rejnmark, L., ... Zittermann, A. (2018). Rationale and plan for vitamin D food fortification: A review and guidance paper. Frontiers in endocrinology, 9(JUL), [373].

doi.org/10.3389/fendo.2018.00373

Ströhle, A., Löser, C., Behrendt, I., Leitzmann, C., & Hahn, A. . (2018). Alternative Ernährungsformen: Allgemeine Aspekte und vegetarische Kostformen. Die Rehabilitation, 57(1), 55-70.

doi.org/10.1055/s-0043-124048

Ströhle, A., & Hahn, A. . (2018). Calcium - Gut für die Knochen, schlecht für Herz und Gefäße? Ernährung im Fokus, 10-19.


Zeige Ergebnisse 41 - 50 von 645
First 2 3 4 5 6 7 8 Last