Publikationsliste Abteilung Hahn

Ernährungsphysiologie und Humanernährung


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2021


Koeder, C., Hahn, A., & Englert, H. (2021). Effect of a 6-Month Controlled Lifestyle Intervention on Common Carotid Intima-Media Thickness. Journal of Nutrition, Health & Aging, 25(7), 869-877.

doi.org/10.1007/s12603-021-1628-0

Schulze, H., Hornbacher, J., Wasserfurth, P., Reichel, T., Günther, T., Krings, U., Krüger, K., Hahn, A., Papenbrock, J., & Schuchardt, J. P. (2021). Immunomodulating effect of the consumption of watercress (Nasturtium officinale) on exercise-induced inflammation in humans. Foods, 10(8), [1774].

doi.org/10.3390/foods10081774

Ströhle, A., Behrendt, I., Leitzmann, C., & Hahn, A. (2021). Alternative Ernährungsformen: Charakteristika und vegetarische Kostformen. Zahnmedizin up2date, 15(05), 365-385.

doi.org/10.1055/a-1593-4923

Ströhle, A., Behrendt, I., & Hahn, A. (2021). Alternative Ernährungsformen: Die Paleo-Ernährung – zwischen Evolutionsbiologie und Stoffwechselforschung. Zahnmedizin up2date, 15(05), 389-410.

doi.org/10.1055/a-1593-5031

Ströhle, A., Hahn, A., & Wolters, M. (2021). Ernährung bei Gicht: Prävention und Therapie. Medizinische Monatsschrift für Pharmazeuten, 44(4), 120-132.

www.mmp-online.de/heftarchiv/2021/04/ernaehrung-bei-gicht-praevention-und-therapie.html

Ströhle, A., Hahn, A., & Wolters, M. (2021). Gicht - Pathophysiologie und Ernährungsepidemiologie. Ernährung im Fokus, 21(02), 124-130.

Wasserfurth, P., Nebl, J., Rühling, M. R., Shammas, H., Bednarczyk, J., Koehler, K., Boßlau, T. K., Krüger, K., Hahn, A., & Das, A. M. (2021). Impact of dietary modifications on plasma sirtuins 1, 3 and 5 in older overweight individuals undergoing 12-weeks of circuit training. NUTRIENTS, 13(11), [3824].

doi.org/10.3390/nu13113824

Wasserfurth, P., Nebl, J., Boßlau, T. K., Krüger, K., Hahn, A., & Schuchardt, J. P. (2021). Intake of Calanus finmarchicus oil for 12 weeks improves omega-3 index in healthy older subjects engaging in an exercise programme. The British journal of nutrition, 125(4), 432-439.

doi.org/10.1017/S0007114520002809


2020


Greupner, T., Schneider, I., Gellert, S., & Hahn, A. (2020). Magnesium Bioavailability and Tolerability Do Not Differ between Two Supplements with Different Release Properties. Journal of Dietary Supplements, 17(4), 454-466.

doi.org/10.1080/19390211.2019.1629146

Hahn, A., & Hütthaler-Brandauer, J. (2020). Auf die „Gute Herkunft“ kommt es an – Was ist „Die primäre Zutat“ in Nahrungsergänzungsmitteln? Lebensmittel & Recht LMuR, 24(5), 294-297.


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