Publikationsliste Abteilung Hahn

Ernährungsphysiologie und Humanernährung


Zeige Ergebnisse 11 - 20 von 655
First 1 2 3 4 5 6 7 Last

2021


Ströhle, A., Hahn, A., & Wolters, M. (2021). Gicht - Pathophysiologie und Ernährungsepidemiologie. Ernährung im Fokus, 21(02), 124-130.

Wasserfurth, P., Nebl, J., Rühling, M. R., Shammas, H., Bednarczyk, J., Koehler, K., Boßlau, T. K., Krüger, K., Hahn, A., & Das, A. M. (2021). Impact of dietary modifications on plasma sirtuins 1, 3 and 5 in older overweight individuals undergoing 12-weeks of circuit training. NUTRIENTS, 13(11), [3824].

doi.org/10.3390/nu13113824

Wasserfurth, P., Nebl, J., Boßlau, T. K., Krüger, K., Hahn, A., & Schuchardt, J. P. (2021). Intake of Calanus finmarchicus oil for 12 weeks improves omega-3 index in healthy older subjects engaging in an exercise programme. The British journal of nutrition, 125(4), 432-439.

doi.org/10.1017/S0007114520002809


2020


Greupner, T., Schneider, I., Gellert, S., & Hahn, A. (2020). Magnesium Bioavailability and Tolerability Do Not Differ between Two Supplements with Different Release Properties. Journal of Dietary Supplements, 17(4), 454-466.

doi.org/10.1080/19390211.2019.1629146

Hahn, A., & Hütthaler-Brandauer, J. (2020). Auf die „Gute Herkunft“ kommt es an – Was ist „Die primäre Zutat“ in Nahrungsergänzungsmitteln? Lebensmittel & Recht LMuR, 24(5), 294-297.

Hahn, A., & Schneider, I. (2020). Mineralwasser – seine ernährungsphysiologische und gesundheitliche Bedeutung. Umwelt- und Planungsrecht - UPR, 12, 6.

Kühn, K., Hahn, A., & Seefried, L. (2020). Mineral Intake and Clinical Symptoms in Adult Patients with Hypophosphatasia. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, 105(8), E2982-E2992.

doi.org/10.1210/clinem/dgaa324

Potthast, A. B., Nebl, J., Wasserfurth, P., Haufe, S., Eigendorf, J., Hahn, A., & Das, A. (2020). Impact of nutrition on short-term exercise-induced sirtuin regulation: Vegans differ from omnivores and LACTO-OVO vegetarians. NUTRIENTS, 12(4), [1004].

doi.org/10.3390/nu12041004

Schneider, I. (2020). Nährstoffe zum Trinken. UGB forum, 37(5), 224-227.

Ströhle, A., & Hahn, A. . (2020). Cholin – Gut für die Leber, aber schlecht für das Herz? Medizinische Monatsschrift fur Pharmazeuten, 43(2), 57-67.


Zeige Ergebnisse 11 - 20 von 655
First 1 2 3 4 5 6 7 Last