Publikationsliste Abteilung Hahn

Fachgebiet Ernährungsphysiologie und Humanernährung


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2016


Heinz, T., Schuchardt, J. P., Möller, K., & Hahn, A. (2016). Senkung des Cholesterol-Speigels durch die 12-wöchige Gabe von rot fermentiertem Reis: Daten einer randomisierten, placebokontrollierten Interventionsstudie. Aktuelle Ernährungsmedizin, 41(3), 238-239.


Köbe, T., Witte, A. V., Schnelle, A., Grittner, U., Tesky, V. A., Pantel, J., Schuchardt, J. P., Hahn, A., Bohlken, J., Rujescu, D., & Flöel, A. (2016). Vitamin B12 concentration, memory performance, and hippocampal structure in patients with mild cognitive impairment. American Journal of Clinical Nutrition, 103(4), 1045-54. doi.org/10.3945/ajcn.115.116970


Külzow, N., Witte, A. V., Kerti, L., Grittner, U., Schuchardt, J. P., Hahn, A., & Flöel, A. (2016). Impact of Omega-3 Fatty Acid Supplementation on Memory Functions in Healthy Older Adults. Journal of Alzheimer's Disease, 51(3), 713-725. doi.org/10.3233/JAD-150886


Möller, K., Ostermann, A. I., Rund, K., Thoms, S., Blume, C., Stahl, F., Hahn, A., Schebb, N. H., & Schuchardt, J. P. (2016). Influence of weight reduction on blood levels of C-reactive protein, tumor necrosis factor-α, interleukin-6, and oxylipins in obese subjects. Prostaglandins Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 106(3), 39-49. doi.org/10.1016/j.plefa.2015.12.001


Neumann, L., Mueller, M., Moos, V., Heller, F., Meyer, T. F., Loddenkemper, C., Bojarski, C., Fehlings, M., Doerner, T., Allers, K., Aebischer, T., Ignatius, R., & Schneider, T. (2016). Mucosal inducible NO synthase–producing iga+ plasma cells in helicobacter pylori–infected patients. The journal of immunology, 197(5), 1801-1808. doi.org/10.4049/jimmunol.1501330


Schuchardt, J. P., Ostermann, A. I., Stork, L., Kutzner, L., Kohrs, H., Greupner, T., Hahn, A., & Schebb, N. H. (2016). Effects of docosahexaenoic acid supplementation on PUFA levels in red blood cells and plasma. Prostaglandins Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 115, 12-23. doi.org/10.1016/j.plefa.2016.10.005


Schuchardt, J. P., Köbe, T., Witte, V., Willers, J., Gingrich, A., Tesky, V., Pantel, J., Rujescu, D., Illig, T., Flöel, A., & Hahn, A. (2016). Genetic variants of the FADS gene cluster are associated with erythrocyte membrane LC PUFA levels in patients with mild cognitive impairment. Journal of Nutrition, Health and Aging, 20(6), 611-620. doi.org/10.1007/s12603-016-0720-3


Schuchardt, J. P., Wonik, J., Bindrich, U., Heinemann, M., Kohrs, H., Schneider, I., Möller, K., & Hahn, A. (2016). Glycemic index and microstructure analysis of a newly developed fiber enriched cookie. Food & function, 7(1), 464-74. doi.org/10.1039/c5fo01137j


Ströhle, A., Löser, C., Behrendt, I., Leitzmann, C., & Hahn, A. (2016). Alternative Ernährungsformen, Teil 1: Allgemeine Aspekte und vegetarische Kostformen. Aktuelle Ernährungsmedizin, 41(1), 47-65. doi.org/10.1055/s-0041-111459


Ströhle, A., Behrendt, I., Behrendt, P., & Hahn, A. (2016). Alternative Ernährungsformen, Teil 2: Paleo-Ernährung - Naturgeschichte trifft moderne Stoffwechselforschung. Aktuelle Ernährungsmedizin, 41(2), 120-138. doi.org/10.1055/s-0042-102322


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