Publikationsliste Abteilung Hahn

Fachgebiet Ernährungsphysiologie und Humanernährung


Zeige Ergebnisse 1 - 10 von 480
1 2 3 4 5 6 7 Last

2020


Hahn, A., & Hütthaler-Brandauer, J. (2020). Auf die „Gute Herkunft“ kommt es an – Was ist „Die primäre Zutat“ in Nahrungsergänzungsmitteln? Lebensmittel & Recht LMuR, 24(5), 294-297.


Kühn, K., Hahn, A., & Seefried, L. (2020). Mineral Intake and Clinical Symptoms in Adult Patients with Hypophosphatasia. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, 105(8). doi.org/10.1210/clinem/dgaa324


Potthast, A. B., Nebl, J., Wasserfurth, P., Haufe, S., Eigendorf, J., Hahn, A., & Das, A. (2020). Impact of nutrition on short-term exercise-induced sirtuin regulation: Vegans differ from omnivores and LACTO-OVO vegetarians. NUTRIENTS, 12(4), [1004]. doi.org/10.3390/nu12041004


Ströhle, A., & Hahn, A. . (2020). Cholin – Gut für die Leber, aber schlecht für das Herz? Medizinische Monatsschrift fur Pharmazeuten, 43(2), 57-67.


Ströhle, A., & Hahn, A. (2020). Magnesium – ein Hidden-Hunger-Mineral. Ernährung im Fokus, 2, 114-122.


Wasserfurth, P., Nebl, J., Schuchardt, J. P., Müller, M., Boßlau, T. K., Krüger, K., & Hahn, A. (2020). Effects of Exercise Combined with a Healthy Diet or Calanus finmarchicus Oil Supplementation on Body Composition and Metabolic Markers-A Pilot Study. NUTRIENTS, 12(7), [2139]. doi.org/10.3390/nu12072139


Wasserfurth, P., Nebl, J., Boßlau, T. K., Krüger, K., Hahn, A., & Schuchardt, J. P. (2020). Intake of Calanus finmarchicus oil for 12 weeks improves omega-3 index in healthy older subjects engaging in an exercise programme. The British journal of nutrition. doi.org/10.1017/S0007114520002809


Wasserfurth-Grzybowska, P. M., Palmowski, J., Hahn, A., & Krüger, K. (2020). Reasons for and Consequences of Low Energy Availability in Female and Male Athletes: Social Environment, Adaptations, and Prevention. Sports Medicine, 6(1), 44. [44]. doi.org/10.1186/s40798-020-00275-6


2019


Greupner, T., Schneider, I., Gellert, S., & Hahn, A. (2019). Magnesium Bioavailability and Tolerability Do Not Differ between Two Supplements with Different Release Properties. Journal of Dietary Supplements, 17(4), 454-466. doi.org/10.1080/19390211.2019.1629146


Greupner, T., Koch, E., Kutzner, L., Hahn, A., Schebb, N. H., & Schuchardt, J. P. (2019). Single-Dose SDA-Rich Echium Oil Increases Plasma EPA, DPAn3, and DHA Concentrations. NUTRIENTS, 11(10), [2346]. doi.org/10.3390/nu11102346


Zeige Ergebnisse 1 - 10 von 480
1 2 3 4 5 6 7 Last