Publikationsliste Abteilung Hahn

Fachgebiet Ernährungsphysiologie und Humanernährung


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2021


Schulze, H., Hornbacher, J., Wasserfurth, P., Reichel, T., Günther, T., Krings, U., Krüger, K., Hahn, A., Papenbrock, J., & Schuchardt, J. P. (2021). Immunomodulating effect of the consumption of watercress (Nasturtium officinale) on exercise-induced inflammation in humans. Foods, 10(8), [1774]. doi.org/10.3390/foods10081774

Ströhle, A., Hahn, A., & Wolters, M. (2021). Ernährung bei Gicht - Prävention und Therapie. Medizinische Monatsschrift für Pharmazeuten, 44(04), 120-132.

Ströhle, A., Hahn, A., & Wolters, M. (2021). Gicht - Pathophysiologie und Ernährungsepidemiologie. Ernährung im Fokus, 21(02), 124-130.

Wasserfurth, P., Nebl, J., Boßlau, T. K., Krüger, K., Hahn, A., & Schuchardt, J. P. (2021). Intake of Calanus finmarchicus oil for 12 weeks improves omega-3 index in healthy older subjects engaging in an exercise programme. The British journal of nutrition, 125(4), 432-439. doi.org/10.1017/S0007114520002809


2020


Greupner, T., Schneider, I., Gellert, S., & Hahn, A. (2020). Magnesium Bioavailability and Tolerability Do Not Differ between Two Supplements with Different Release Properties. Journal of Dietary Supplements, 17(4), 454-466. doi.org/10.1080/19390211.2019.1629146

Hahn, A., & Hütthaler-Brandauer, J. (2020). Auf die „Gute Herkunft“ kommt es an – Was ist „Die primäre Zutat“ in Nahrungsergänzungsmitteln? Lebensmittel & Recht LMuR, 24(5), 294-297.

Hahn, A., & Schneider, I. (2020). Mineralwasser – seine ernährungsphysiologische und gesundheitliche Bedeutung. Umwelt- und Planungsrecht - UPR, 12, 6.

Kühn, K., Hahn, A., & Seefried, L. (2020). Mineral Intake and Clinical Symptoms in Adult Patients with Hypophosphatasia. Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, 105(8), E2982-E2992. doi.org/10.1210/clinem/dgaa324

Müller, M., Hermes, G. D. A., Canfora, E. E., Smidt, H., Masclee, A. A. M., Zoetendal, E. G., & Blaak, E. E. (2020). Distal colonic transit is linked to gut microbiota diversity and microbial fermentation in humans with slow colonic transit. American Journal of Physiology - Gastrointestinal and Liver Physiology, 318(2), G361-G369. doi.org/10.1152/ajpgi.00283.2019

Potthast, A. B., Nebl, J., Wasserfurth, P., Haufe, S., Eigendorf, J., Hahn, A., & Das, A. (2020). Impact of nutrition on short-term exercise-induced sirtuin regulation: Vegans differ from omnivores and LACTO-OVO vegetarians. NUTRIENTS, 12(4), [1004]. doi.org/10.3390/nu12041004


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