Publikationsliste Abteilung Hahn

Ernährungsphysiologie und Humanernährung


Zeige Ergebnisse 1 - 10 von 655
1 2 3 4 5 6 7 Last

2022


Bruns, A., Müller, M., Schneider, I., & Hahn, A. (2022). Application of a Modified Healthy Eating Index (HEI-Flex) to Compare the Diet Quality of Flexitarians, Vegans and Omnivores in Germany. NUTRIENTS, 14(15), [3038].

doi.org/10.3390/nu14153038

Burhop, M., Schuchardt, J. P., Nebl, J., Müller, M., Lichtinghagen, R., & Hahn, A. (2022). Marine Oil from C. finmarchicus Enhances Glucose Homeostasis and Liver Insulin Resistance in Obese Prediabetic Individuals. NUTRIENTS, 14(2), [396].

doi.org/10.3390/nu14020396


2021


Al Masri, F., Müller, M., Nebl, J., Greupner, T., Hahn, A., & Straka, D. (2021). Quality of life among Syrian refugees in Germany: a cross-sectional pilot study. Archives of Public Health, 79(1), [213].

doi.org/10.1186/s13690-021-00745-7

Boßlau, T. K., Wasserfurth, P., Krüger, B., Reichel, T., Palmowski, J., Nebl, J., Weyh, C., Schenk, A., Joisten, N., Stahl, F., Thoms, S., Gebhardt, K., Hahn, A., & Krüger, K. (2021). Abdominal Obesity-Related Disturbance of Insulin Sensitivity Is Associated with CD8+ EMRA Cells in the Elderly. Cells, 10(5), [998].

doi.org/10.3390/cells10050998

Hahn, A. (2021). „Erst kommt das Fressen, dann die Moral“ Was Nachhaltigkeit in der Ernährung mit Bertold Brecht zu tun hat. Unimagazin - Forschungsmagazin der Universität Hannover, 2021(01/02), 56-57.

doi.org/10.15488/11491

Koeder, C., Hahn, A., & Englert, H. (2021). Effect of a 6-Month Controlled Lifestyle Intervention on Common Carotid Intima-Media Thickness. Journal of Nutrition, Health & Aging, 25(7), 869-877.

doi.org/10.1007/s12603-021-1628-0

Schulze, H., Hornbacher, J., Wasserfurth, P., Reichel, T., Günther, T., Krings, U., Krüger, K., Hahn, A., Papenbrock, J., & Schuchardt, J. P. (2021). Immunomodulating effect of the consumption of watercress (Nasturtium officinale) on exercise-induced inflammation in humans. Foods, 10(8), [1774].

doi.org/10.3390/foods10081774

Ströhle, A., Behrendt, I., Leitzmann, C., & Hahn, A. (2021). Alternative Ernährungsformen: Charakteristika und vegetarische Kostformen. Zahnmedizin up2date, 15(05), 365-385.

doi.org/10.1055/a-1593-4923

Ströhle, A., Behrendt, I., & Hahn, A. (2021). Alternative Ernährungsformen: Die Paleo-Ernährung – zwischen Evolutionsbiologie und Stoffwechselforschung. Zahnmedizin up2date, 15(05), 389-410.

doi.org/10.1055/a-1593-5031

Ströhle, A., Hahn, A., & Wolters, M. (2021). Ernährung bei Gicht: Prävention und Therapie. Medizinische Monatsschrift für Pharmazeuten, 44(4), 120-132.

www.mmp-online.de/heftarchiv/2021/04/ernaehrung-bei-gicht-praevention-und-therapie.html


Zeige Ergebnisse 1 - 10 von 655
1 2 3 4 5 6 7 Last